3 Cara tangani stress bila jadi panel untuk presentation students

Salam semua šŸ™‚

Alhamdulillah selesai juga urusan hari Isnin. Minggu ni memang berderet lecturers buat presentation untuk mini project, dan submission final report, assignments dan juga report final year project. Phew! Students jenuh, lecturers pun jenuh jugak nak bagi markah. Haha.

Kami lecturers ni pun manusia biasa jugak, bukan kebal perasaan pun bila students buat presentation macam baru je buat malam tadi (memang baru buat malam tadi ponnnnn…) Memang meroyan jugak lepas habis presentation tu hahaha.

Ni KakMa share 3 tips untuk jadiĀ panel yang kekal manis dan kurangkan “tembak” mereka yang sedia bersalah itu muahahaha

  1. Niat. Sebelum masuk “medan pertempuran, niatkan supaya taknak marah-marah students tak tentu hala. Marah = cepat tua. Makan kolagen dan ESP bergantang-gantang membazir begitu sahaja.
  2. Senyum sokmo. Walau apa pun yang berlaku, kekalkan senyuman. Bila kita senyum, hormon endorphin dirembeskan dan buat kita lebih relax.
  3. Tak jalan jugak tips kat atas ni? Minum air kosong dari masa ke masa. Air kosong bantu otak dapat oksigen yang mencukupi. Otak cergas, kelakuan tip top. Yezza lecturer cemerlang.

Pagi tadi aku ada presentation students third year. Selain 3 tips kat atas ni, aku top up dengan sebiji B-Complex selepas sarapan. Memang tersohor B-Complex ni untuk kawal stress. Bonus dari tu, kulit pun lawa. Serious seh. Stress takde, dahi pun dah tak berkerut, maka kulit pun jadilah cantik. Haaa logic tak? Hehehehe.

Tangani stress dengan bijak. Ambil B-Complex setiap hari oh yes!

Limited time offer, free postage untuk 3 customer yang beli B-Complex. Cepat bertindak! Nanti KakMa share lagi benefit amalkan B-Complex ni. Memang daebakkk.

Contact Ima thru WhatsApp 016-6605816 atau email kepada ima367@gmail.com .

Salam stress free, Ima Sulaiman.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge