Aidilfitri ke-4 dari Tanah Melaka

Kumpulan marhaban kampung yang datang rumah Babah malam tadi..

Marhaban Kampung Bukit Durian
Kumpulan Marhaban Kg Bukit Durian bersama tuan rumah

Salam Aidilfitri untuk semua! Dah masuk hari ke-4, dah ada yang dah masuk kerja. Aku masih bercuti di kampung belah suami. Kalau bercuti kat kampung aku, mungkin dah masuk kerja jugak hari ni hahaha.

Sementara tunggu si bujang ni bangun tidur, kita tulislah seround. Gian nak menulis beberapa hari raya nih hahahaha. Berlegar-legar idea menulis, tapi semua kita rilek-rilekkan dulu layan orang happy happy nak raya. 

Hari ni baru rasa cam hari normal. Baru boleh bangkit dengan rasa tak berapa nak raya dan sedar tanggungjawab pada keluarga. Hahahaha ayat dahsyat sangat, macam abaikan keluarga pulak selama ni ek. Ala paham-paham ajelah bila festive season ni kan, mana sama dengan rutin harian biasa. Pagi ni dah sempat basuh baju, sental baju, jemur baju, mandi, buat solat dhuha, iron baju untuk dipakai hari ni, sediakan baju untuk Darrell pakai, dan ni tengah tulis blog post.

Takde mood nak makan sangat pagi ni, mujur memang bawak tong ESP dan Meal Shakes ke sana sini. Kita layan protein shake aje pagi ni. Dah tiga pagi dok sendatkan perut dengan nasi impit dan lauk pauk raya, hari ni stok makanan raya pun dah habis hahahaha. Maka kembali menyerikan hidup dengan protein shake non-GMO ini lah. Untunglah…..

Hari ni belum ada plan nak ke mana lagi. Rumah saudara mara pun dah habis ziarah. Kat Melaka kan banyak tempat menarik. Boleh naik beca, naik menara Taming Sari, beli kompang kecik, makan kuih muih tradisional. Tapi itulah bila cuti, kat Melaka memang jammed giler! Sebab tu kami sekeluarga bila balik Melaka, memang tak ke mana. Duduk aje kat rumah menghabiskan letrik hahahahaha. 

Sudah-sudah le buat-buat sibuk macam buat kerja pejabat kat rumah mak mertua nih. Better log off dan menyanyi kat suami supaya bawa kami jalan-jalan hari ni hoyeah!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge